Boeker(s): Rosalie Pierre Request Press kit
  • AANVRAAG

    Vul hieronder de gegevens met betrekking tot uw evenement in en we nemen uw aanvraag zo snel mogelijk in behandeling.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Follow:

Willie Wartaal

Naast hiphop entrepreneur is WiWa ook volledig in zijn element als house / eclectic dj. Van diverse poppodia tot urban clubs, studentenfeesten en open minded festivals als Lowlands en Milkshake, WiWa is daar! Al deze invloeden uit zijn carrière hebben WiWa gemotiveerd een volledige solo EP te maken genaamd ‘Enkel Bangers’ (2020). De sound is anders dan wat je gewend bent van De Jeugd. WiWa is geïnspireerd door new kids. De tracks bevatten Hiphop, Dembow, Afro, Salsa & House met van alles erop en eraan. Uiteraard wel met een eigen saus en een diepere betekenis of boodschap. Onder andere de track ‘Daia’ is een regelrechte floorfiller, geproduceerd door Badd Dimes en een featuring van Vjèze Fur.

‘Nieuwe Kunst’ (2021) is de opvolger van ‘Enkelbangers’, die een week voor de erkenning van de huidige pandemie vorig jaar uitkwam. Zoals voor iedere artiest, kwam ook de bijbehorende tour voor Willie Wartaal te vervallen. Geïnspireerd door die beperkingen is Willie op zoek gegaan naar nieuwe manieren van beleving. De succesvolle get togethers die hij afgelopen zomer op het landgoed van Voorlinden heeft georganiseerd, hebben ertoe geleid om de plannen voor zijn tweede solo album volledig om te gooien. Terug naar de basis, muziek opnieuw benaderen als een kunstvorm en afstappen van reguliere manieren van uiten en live presenteren.

En muziek als kunstvorm kwam er! In de aanloop naar de release van het album zijn er verschillende sketches gereleasd: Een hedendaagse artiest in een fantasierijk verhaal, zoekende naar nieuwe manieren om zijn muziek aan een publiek te presenteren. In het verhaal beland Willie op het landgoed van museum Voorlinden. Hij raakt gefascineerd door het museum en diens omgeving. Hij probeert vervolgens de organisatie te infiltreren via diverse medewerkers rollen. Gastrollen zijn weggelegd voor JeBroer, Vjeze Fur, Famke Louise, Caza, Yelli, Meezy F, Pearl Ramos en museumdirecteur Suzanne Swarts.

Willie Wartaal presenteert: Nieuwe Kunst

29/01/21

Willie Wartaal draait bij Voorlinden

31/07/20

Willie Wartaal brengt solo album uit: Enkelbangers

06/03/20