Dichter brengt ode aan Erasmus

14/09/16

Dichter maakt op woensdag 28 september deel uit van van de opening van de Erasmus Experience in de hoofdvestiging van Bibliotheek Rotterdam. Op uitnodiging van de bibliotheek schreef Dichter een ode aan Erasmus die hij die dag met zijn band zal presenteren.

Zijne Majesteit de Koning zal de tentoonstelling openen. Verder houdt burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb een toespraak.

Erasmus

De bibliotheek beheert de grootste collectie ter wereld van boeken en brieven van, door en over de Nederlandse humanist Erasmus. Circa vijfduizend van deze werken vormen de basis voor de interactieve en permanente tentoonstelling.

De tentoonstelling over Erasmus is vanaf woensdagmiddag 28 september gratis toegankelijk voor publiek. De opening vindt plaats in de ochtend tijdens een besloten bijeenkomst.

erasmus_los2

Dichter

Met zijn unieke stemgeluid en energieke liveshows, met volledige band, is Dichter hard op weg zijn stempel te drukken op de Nederlandse hiphopscene. Voor zijn eclectische, veelgeprezen debuutalbum ‘Nieuw Leven’ werkte Dichter samen met beeldende kunstenaars en ontwerpers. Het album vertelt over Dichter’s veelkleurige ontdekkingsreis naar volwassenheid.