Nieuw bij Topbillin’: Hef

27/03/20

We zijn trots dat Topbillin’ per vandaag exclusief de boekingen gaat verzorgen van Hef!

In 2009 bracht hij zijn debuutalbum ‘Hefvermogen’ uit waarna hij tekende bij het Nederlandse hiphoplabel Noah’s Ark. In de jaren daarna bracht Hef meerdere tracks uit waaronder Bang Bros Do Lowlands-mixtape’, ‘Kutleven’ en zijn langverwachte tweede soloplaat ‘Papierwerk’. Het album komt binnen op nummer 1 in de iTunes album-hitlijsten en op nummer 12 in de Album Top 100. Zijn succes werd dan ook bekroond met prijzen voor ‘Beste Artiest’, ‘Beste Album’ en een 101Barz Award. In 2015 brengt hij uit het niets de EP ‘6,5’ uit, een aanloop naar zijn inmiddels derde solo-album ‘13’ en zet de toon van de plaat met de op de GTA-game geïnspireerde videoclip ‘Kofferbak’. Het daaropvolgende album ‘Ruman’ bevat samenwerkingen met o.a. Lil Kleine en Josylvio en in 2017 zet Hef zijn GOAT status vast met het album ‘Geit’.

 

Vele tours en optredens in binnen- én buitenland maakten Hef door de jaren heen een van de meest sterke rap live-acts van het land, dat leidde tot gigs op festivals als Lowlands en WOO HAH!. Daarnaast inspireerde hij vele Nederlandse rappers en werkte hij met vrijwel iedereen samen waaronder Ronnie Flex en Frenna.

In 2019 worden zijn 10 legendarische jaren in de rapgame bekroond wanneer zijn album ‘Koud’ op nummer 1 binnenkomt in de charts. Daarnaast ontwikkelt Hef zich door de jaren heen als entrepreneur en ondernemer; dit leidde tot film- en televisierollen (o.a. ‘Patser), een eigen vloei met Mascotte en zijn aanstelling als A&R bij Noah’s Ark en Top Notch.