Nieuwe single Anne-Fay: Rise

26/10/18

Anne-Fay dropt vandaag haar tweede single! Na ‘Lioness’ is het nu time to ‘Rise’! Check het nummer hier via Spotify:

Anne-Fay over Rise: ‘This track happened’. Tijdens de eerste studiosessie met producer Mihai Puscoiu (die ook mede het ISON-album van Sevdaliza produceerde) kwam de heftige uithaal er opeens uit. Die allereerste recording is in de track gebleven.

Anne-Fay sloot op Lowlands een show af met Rise en liet het publiek letterlijk in tranen achter. Door de vele emotionele reacties besefte ze zich dat ze deze track moest uitbrengen. Rise gaat over een donker moment in je leven, waarbij je weet dat je er ooit uit gaat komen. Het heeft alleen veel tijd en wilskracht nodig.

De eerste single van Anne-Fay heette ‘Lioness’ en deze werd buitengewoon goed ontvangen:

 

Anne-Fay stopte recent met ZO! Gospel Choir en Cookachoo om zich volledig te kunnen focussen op haar solocarrière. Twee jaar lang werkte ze aan haar eigen muziek met producers Mihai Puscoiu en Reynard ‘Mucky’ Bargmann (die ook produceerde voor Wiley en Sevdaliza). Net als haar roots (Nederlands, Surinaams, Afrikaans, en Chinees), werd het een moksi. Een ongepolijste mix van gospel, soul en hiphop die leunt op een donkere periode die achter haar ligt. Van ingetogen warm tot aan rauwe uithalen die je raken.