United We Stream vanuit Paradiso Amsterdam met o.a. Joost van Bellen

15/05/20

In samenwerking met United We Stream Amsterdam en VPRO 3voor12 organiseert het OHAF op Pinkstermaandagavond 1 juni een live-stream vanuit Paradiso Amsterdam, een jubileumfuif want het OHAF bestaat 30 jaar. 

Joost van Bellen en DJ Dimitri zullen op 1 juni van 20:00 uur tot middernacht draaien, live vanuit Paradiso met onder andere MC Miss Bunty. De avond is bij te wonen via United We Stream Amsterdam. Meer info over de OHAF jubileumeditie lees je in het Facebook-event.

OHAF: 30 jaar Amsterdamse nachtcultuurgeschiedenis 

De eerste editie van Het Oud Hollandsch Acid Feest vond anno 1990 in Club RoXY plaats. Het feest was bedoeld als een reactie op de overdonderde populariteit die house in die tijd (nog zeer kleinschalig) meemaakte. Acidhouse voelde voor de pioniers toen al als een toeristenattractie die deed denken aan de kaasmarkt in Alkmaar, de molens in Kinderdijk en bootje varen in Giethoorn. De uitnodiging stond dan ook gebakken op een Delfts-blauw tegeltje, dat huis aan huis – inclusief een gedicht voorgedragen door cultuuraanjager, kunstenaar, nachticoon en RoXY-oprichter Peter Giele – werd afgeleverd.

United We Stream: Help de Amsterdamse nachtcultuur overleven

De Amsterdamse nachtcultuur staat voor de grootste uitdaging in haar geschiedenis. Sinds 15 maart zit het nachtleven op slot om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Duizenden medewerkers, kunstenaars en artiesten zitten zonder werk en bij veel podia, clubs, festivals en clubavonden staat het water aan de lippen. Met United We Stream slaat het Amsterdamse nachtleven de handen ineen om de culturele waarde van de nacht te presenteren.

Kijkers van United We Stream kunnen via https://bit.ly/35g9uP0 geld doneren. Een onafhankelijke commissie verdeelt het opgehaalde bedrag onder clubs, organisaties en nachtwerkers in nood.