Voor Ons. Dichter sluit zijn drieluik EP af met derde hoofdstuk

13/03/18

Dichter bracht op 9 februari ‘Van Mij‘ uit, waarna hij op 23 februari het tweede hoofdstuk ‘Aan Jou‘ deelde. Nu is daar ‘Voor Ons‘ die zijn EP ‘Van Mij, Aan Jou, Voor Ons’ compleet maakt. Dichter: “Voor Ons is de nieuwe Dichter en het bewijs dat jezelf kan herontdekken. Speels blijven is essentieel binnen de muziek omdat je nooit bewust op pareltjes komt. Voor Ons is het hoofdstuk waar ik mijn diversiteit laat merken. Het is niet iets autobiografisch, het is muziek voor iedereen.”

Beluister ‘Voor Ons’, van de EP ‘Van Mij, Aan Jou, Voor Ons’ hieronder:
Spotify: http://bit.ly/VoorOnsEPSpotify
Deezer: http://bit.ly/VoorOnsEPDeezer
Tidal: http://bit.ly/VoorOnsEPTidal

Single ‘Voor Ons’ op 3voor12 Radio / Dichter langs bij Radio 1 programma Nieuws en Co. / 3FM interview bij Tannaz
De afgelopen weken was Dichter op verschillende plekken te zien en te horen. Zo ging hij langs bij NPO Radio 1 programma Nieuws en Co. (NOS) voor een interview en livesessie. Ook draaide 3voor12 Radio DJ Wijnand Dichter’s single ‘Voor Ons’ in de uitzending en namen andere 3FM DJ’s als Angelique, Herman en Tannaz Dichter op hun online playlists.

Voor Ons
Ook in dit derde deel komen de interludes die de nummers van alle drie de hoofdstukken aan elkaar weer verbinden weer terug. Dichter zegt daarover: “Ik moest logische keuzes maken, want de fragmenten zijn best abstract. De interludes moesten slaan op de nummers die ervoor afspelen, en ook daarna. Bijvoorbeeld bij Kijk Niet Eens, daarbij heb ik een interlude gekozen met auto’s en drukke straatgeluiden. Het nummer gaat namelijk over het behalen van de rijbewijs, dat je daar trots op bent. En dat je niet meer om hoeft te kijken naar mensen die niet in je geloven.”

Over Dichter
In 2015 bracht Dichter zijn eclectische, veelgeprezen mini-album ‘Nieuw Leven’ uit. Met die plaat en single ‘Synths’ ging hij onder andere langs bij 3FM en DWDD. Verder was hij met zijn energieke liveshows de afgelopen jaren te zien in verschillende popzalen en allerlei festivals (o.a. Oerol, Grasnapolsky en Motel Mozaique) door heel het land. Dichter is hard bezig zijn stempel op de Nederlandse hiphopscene te drukken: binnenkort ook ver daarbuiten.